IORP II

Wij zijn specialisten op gebied van internal audit. Wij ondersteunen de Internal Audit Functie van uw organisatie of vullen deze naar wens in.

De IORP II richtlijn moet 13 januari 2019 in de Nederlandse wetgeving zijn geïmplementeerd en wordt vanaf dat moment ook van kracht. De IORP II richtlijn verplicht pensioenfondsen een Internal Audit Functie in te richten. In de loop van 2018 zal steeds duidelijker worden wat DNB van de pensioenfondsen zal verwachten ten aanzien van de Interne Audit Functie. Dit betekent voor pensioenfondsen dat in 2018 al besloten moet worden hoe hiermee om te gaan en hoe de vereisten invulling te geven in de organisatie.

Afgelopen juni heeft DNB tijdens het seminar voor middelgrote pensioenfondsen een workshop gegeven over de sleutelfuncties. De presentatie heeft DNB beschikbaar gesteld: presentatie.

DNB heeft een tijdelijke implementatie pagina waar meer informatie te vinden is over IORP II: implementatie pagina.

Op deze tijdelijke implementatie pagina van DNB zijn ook de laatste updates te vinden.

Op 13 en 14 september heeft DNB een kennissessie over IORP II en de inrichting van de sleutelfuncties georganiseerd. De slides van deze kennissessie zijn beschikbaar op de tijdelijke implementatie pagina van DNB.

 

Eén van de verplichte sleutelfuncties die moet worden ingericht volgens IORP II is de Internal Audit Functie.

4PP Audit is gespecialiseerd in Internal Audit. Een Internal Audit Functie verzorgd door 4PP Audit draagt bij aan verbetering van en zorgt voor meerwaarde van risk management, interne beheersing en governance procedures.

Wij zorgen voor een objectieve, deskundige inrichting van de Interne Audit Functie. Lees meer over onze Internal Audit as a Service dienstverlening:

4PP Audit

Kievit 22, Maurik

+31 (0) 6 52 66 03 97

    Benieuwd wat 4PP Audit voor u kan betekenen? Neem contact op met ons.

    Privacybeleid

    2 + 3 =