Pensioenfonds Horeca & Catering migreert naar nieuw platform van IG&H

Door: Daniel Brouwer
22 Oct 2020

Horecabedrijf publiceert op haar website:

“Pensioenfonds Horeca & Catering heeft een succesvolle en soepele transitie afgerond naar een nieuw administratie platform. Het pensioenfonds dat bekend staat om zijn goede en goedkope uitvoering wil hiermee de uitvoeringskosten verder verlagen en tegelijkertijd technologisch voorbereid zijn om veranderingen in de toekomst snel en efficiënt door te kunnen voeren. 

De vervanging van het huidige legacy werkgeversadministratiesysteem maakt onderdeel uit van de transitie van het IT landschap van Pensioenfonds Horeca & Catering naar moderne ‘cloudbased’ technologie.

In totaal zijn de gegevens van meer dan 85.000 werkgevers, bijna 1 miljoen dienstverbanden en ruim drie jaar historische data succesvol ondergebracht in het nieuwe platform. Het platform is door het pensioenfonds samen met IG&H en in een samenwerking met de internationale technologiebedrijven OutSystems en Microsoft ontwikkeld.

G&H heeft hiervoor de pensioenmodule ontwikkeld en ingebracht. De totale doorlooptijd van implementatie en datamigratie omvatte slechts zeven maanden, mede dankzij de inzet van ‘low-code software’ van Outsystems en de klant-en-klare pensioenmodule van IG&H. Deze combinatie zorgt voor een grote versnelling in implementatie en aanpasbaarheid. Bovendien bespaart Pensioenfonds Horeca & Catering hiermee op de beheerkosten. Doordat de oplossing volledig in de Microsoft Azure cloud draait, is het nieuwe administratie platform van PH&C maximaal schaalbaar.

Fondsprofiel Horecabedrijf:

Horecabedrijf is een BPFv met eind Q1 2020 een belegd vermogen van € 11,947 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 322,740 actieve bijdragers en 48,578 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2020 een rendement van -6%. Eind Q1 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 104.6% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 122.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Non-external en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Non-external

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Horecabedrijf

Lees verder: Bron

Ook interessant…

Nieuwbrief

Bent u benieuwd waar 4PP Audit mee bezig is? Wij houden u graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Schrijf u nu in en mis niets!

Door in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons Privacybeleid.