SPIL publiceert kennispaper over Covid-19 en pensioenfondsen

Door: admin
07 Jul 2020

07-07-2020

Het Sustainable Pension Investments Lab (SPIL) heeft een kennisupdate gepubliceerd over hoe pensioenfondsen kunnen reageren op Covid-19.

Covid-19 heeft de economie ongekend hard geraakt, en daarmee de pensioenfondsen. Er zijn grote onzekerheden, en grote sociale en ecologische uitdagingen. Een goed doordacht ESG-beleid kan bijdragen aan het realiseren van zowel een goed financieel rendement als aan een duurzaam herstel van de economie. Twee zaken die in elkaars verlengde liggen. Deze kennisupdate schetst deze relatie.

SPIL is in 2016 opgericht door een groep bestuurders en experts om kennis en informatie over duurzaam beleggen toegankelijk te maken voor pensioenbestuurders. De leden van SPIL ontwikkelen ideeën voor een verdere verduurzaming van de belegging van de Nederlandse pensioengelden. Zij gaan hierover in gesprek met de sector en betrokkenen. Voor meer informatie, bekijk de website van SPIL.

Bron: Pensioenfederatie / SPIL

Source

Ook interessant…

Nieuwbrief

Bent u benieuwd waar 4PP Audit mee bezig is? Wij houden u graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Schrijf u nu in en mis niets!

Door in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons Privacybeleid.