TNT Express/FedEx zegt uitvoeringsovereenkomst OPF op, nieuwe opbouw bij BPF Vervoer

Door: Daniel Brouwer
12 Oct 2020

TNT express publiceert op haar website:

“De werkgever TNT Express/FedEx heeft de uitvoeringsovereenkomst met het pensioenfonds formeel per 30 september 2020 opgezegd. Dit is in lijn met de verwachtingen. Met inachtneming van de opzegtermijn van een jaar betekent dit, dat de uitvoering van de pensioenregeling per 1 oktober 2021 eindigt.

In het verleden hebben TNT Express/FedEx en de vakbonden afspraken gemaakt over de pensioenregeling. Die afspraken worden op basis van een uitvoeringsovereenkomst uitgevoerd door Pensioenfonds TNT Express.

Eerder berichtten wij over afspraken tussen TNT Express/FedEx en de vakbonden in de nieuwste cao, die ook gevolgen hebben voor de pensioenregeling. In de nieuwste cao zijn TNT Express/FedEx en de vakbonden een nieuwe pensioenregeling overeengekomen voor de huidige werknemers van TNT Express. Daarin is afgesproken dat vanaf 1 januari 2021 de nieuwe pensioenopbouw zal plaatsvinden bij een ander pensioenfonds, namelijk bedrijfstakpensioenfonds Vervoer. Hierover zal de werkgever de werknemers zelf verder informeren. In dat bericht gaven wij ook aan dat de werkgever van plan was de uitvoeringsovereenkomst met het pensioenfonds in 2020 op te zeggen.

Het pensioenfonds heeft duidelijke afspraken met de werkgever gemaakt over de financiële gevolgen van deze opzegging en de wijze waarop de werkgever deze gevolgen aan het pensioenfonds compenseert.”

Fondsprofiel TNT express:

TNT express is een OPF met eind Q1 2020 een belegd vermogen van € 876 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 2,328 actieve bijdragers en 786 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2020 een rendement van -6.2%. Eind Q1 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 102.9% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 116.2% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is AEGON en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Beroepsvervoer over de Weg TNT express

Lees verder: Bron

Ook interessant…

Nieuwbrief

Bent u benieuwd waar 4PP Audit mee bezig is? Wij houden u graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Schrijf u nu in en mis niets!

Door in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons Privacybeleid.