UBO-register gaat live op 27 september 2020

Door: admin
09 Jul 2020

09-07-2020

Deze week is bekend geworden dat de verplichting voor rechtspersonen om de verzamelde UBO-informatie te registreren in het UBO-register en de daarmee verband houdende verplichtingen in werking treden op 27 september 2020.

De Wet tot implementatie van het UBO-register (“Implementatiewet”) en het bijbehorende inwerkingtredingsbesluit zijn inmiddels in het Staatsblad verschenen. De wet treedt (deels) al op 8 juli 2020 in werking. Het betreft de verplichting voor rechtspersonen om informatie over hun UBO’s te verzamelen en bij te houden.

Vanwege de coronapandemie en de zorgvuldige IT-voorbereiding van het UBO-register is besloten dat rechtspersonen pas vanaf 27 september 2020 verplicht worden om de verzamelde UBO-informatie te registreren bij het UBO-register. Er geldt een overgangsperiode voor bestaande rechtspersonen. Na 27 september 2020 krijgen zij 18 maanden de tijd voor de UBO-registratie. Nieuw op te richten rechtspersonen moeten hun UBO(’s) na 27 september 2020 echter al registreren wanneer zij zich voor het eerst aanmelden bij het handelsregister. Voldoet een rechtspersoon niet aan de UBO-registratieverplichting dan kunnen er zowel administratiefrechtelijke als strafrechtelijke sancties worden opgelegd.

Zoals bekend is deze wetgeving ook van toepassing op pensioenfondsen. U vindt meer informatie op onze website.

Bron: Staatsblad / Pensioenfederatie

Source

Ook interessant…

Nieuwbrief

Bent u benieuwd waar 4PP Audit mee bezig is? Wij houden u graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Schrijf u nu in en mis niets!

Door in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met ons Privacybeleid.